World Wide Cycling

                 Australie

 

Up

Marco Polo Cycling Club

Barkly Challenge, Mount Isa

 

In juni is het voor wielrenners mogelijk om naar AustraliŽ te reizen en daar deel te nemen aan de Barkly Challenge in Mount Isa (Queensland). In samenwerking met het organisatie comitť van dit evenement, organiseert  World Wide Cycling een reis naar AustraliŽ.

U kunt ervoor kiezen om alleen aan dit evenement deel te nemen maar u kunt ook langer blijven om meer van AustraliŽ te zien. Tijdens de heenreis kunt u Kuala Lumpur (MaleisiŽ) bezichtigen.

De terugvlucht is open dus u kunt zelf beslissen wanneer u terug wilt. De Australische mensen die u zult ontmoeten zijn zeer vriendelijk en zullen u graag helpen bij de invulling van de rest van uw reis.

 

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte gebracht worden van het definitieve reisprogramma of heeft u vragen klik dan hier en type uw naam uw e-mail adres of telefoonnummer en uw vraag in.

 

De Barkly Challenge is een tweedaags wielerevenement, het wordt in 2003 voor de 10e keer georganiseerd. Er zijn wedstrijden en tochten in verschillende categorieŽn. Die variŽren van de "A-grade" (met elite renners van over de hele wereld) tot de ďsocialĒ D-grade waarbij iedereen mag deelnemen.

 

De wegen zijn breed en van goede kwaliteit, ze leiden door het ruige landschap van de

 

Het organisatie comitť van de Barkly Challenge staat bekend om het geweldige evenement dat ze ieder jaar organiseren. Wielrenners uit heel AustraliŽ vliegen naar Mount Isa om er deel te nemen aan dit evenement. Vorig jaar waren er verschillende renners vanuit andere continenten naar AustraliŽ gereisd om mee te doen in de "A-grade" wedstrijd. Deze wedstrijd is een van de rijkste nationale koersen en groeit ieder jaar weer.

 

The barkly Challenge bestaat uit vier onderdelen. Zaterdagmorgen begint het met een proloog, dit is een korte tijdrit (4 kilometer). De eerste etappe is een klassieker (de verschillende categorieŽn rijden eigen afstanden), de tweede etappe is een criterium in het centrum van de stad (een snelle ronde van 600 meter) en de vierde en laatste etappe is een klassieker die op Zondag wordt verreden.

Op Zondagmiddag is er nog de "Hill Climb Fun Challenge". Alle wielrenners kunnen starten in deze klimtijdrit tegen de korte (1 kilometer) maar steile "Telstra Hill"

 

Mount Isa is een mijnstadje in de "Outback" van Queensland, AustraliŽ. Het is een hele vriendelijke gemeenschap die bekend staat om haar gastvrijheid. De stad is ontstaan nadat er koper werd ontdekt in het begin van de vorige eeuw. De mijn is zeer belangrijk voor alle inwoners van Mount Isa. Voor de deelnemers aan deze reis zal er een ondergrondse rondleiding worden gegeven (1 kilometer onder de grond!)

 

 

De stad is gelegen in het uitgestrekte landschap van de Outback van AustraliŽ. Dit zijn de typische roodgekleurde heuvels met lage begroeiing. Langs de wegen kunt u kangaroos zien. U zult deze Australische natuur ontdekken tijdens de "Bush Tour".

 

Het complete reisarrangement bestaat uit het volgende:

- retourvlucht met Malaysian