World Wide Cycling

                 China

 

Up

Marco Polo Cycling Club

Het Vredestein-Gazelle Team dat naar de ronde van China ging in 1999 kreeg het zwaar te verduren. De weersomstandigheden waren  extreem, temperaturen rond de 40 graden Celsius waren geen uitzondering. Het was de warmste dag sinds 1915 in Beijing, toen de laatste en zwaarste etappe van de tour verreden werd. Het herstel van onze renners duurde lang. Pas lang na deze ronde konden ze weer in top-vorm komen. 

 

 

De doorkomst van de Tour de China in Huairou, vele mensen kwamen naar buiten om de Tour te zien.

Toch werd er zeker niet slecht gepresteerd. Het Kazachstaanse nationale team was evenals de Japanse nationale ploeg een beetje sterker dan het Vredestein-Gazelle Team. Dennis Hammink was lange tijd leider in het puntenklassement. Natahan Dahlberg verraste bijna de leiders, door in de laatste etappe meer dan 6 minuten voorsprong te pakken, hij was lang virtuele leider. De Aziatische teams werkten echter samen en konden de kopgroep in de laatste kilometers terugpakken. Hammink werd derde in het puntenklassement, Dahlberg zevende in het eindklassement. Met een iets sterker team hopen we voor de eindoverwinning te gaan in 2000! 

De Tour de China wordt ieder jaar meer dan twee uur uitgezonden op nationale televisie! 

                               

Finish op de top van de Xiezishi berg.                                  Het Vredestein-Gazelle Team voor een hotel.

 

Dennis Hammink op het podium voor het puntenklassement. 

 

            

Het veelkleurige peloton door de straten van Chang          Even dollen met een riksjah, zo snel was 'ie nog Ping.                                                                           nooit!

 

 

Het Vredestein-Gazelle Team, aan tafel met hun tolk, genieten van het chinese eten, natuurlijk wordt er met stokjes gegeten. 

 

Alle Foto's werden gemaakt door Sander Kleine.

 

 

 

 

 

Home ] Up ]