World Wide Cycling

                 Het evenement

 

Up

Marco Polo Cycling Club

Eiland informatie Het evenement Reisprogramma

De Tour de Okinawa is een groot wielerevenement dat nu al meer dan tien jaar georganiseerd wordt. Er zijn verschillende toertochten, variŽrend van een familietocht tot de tweedaagse tocht rond het eiland (387 km). Het evenement vindt dit jaar plaats op 8 en 9 november. De organisatie van dit wielerevenement is zeer goed. 

Renners in de "Champion Race" zijn hier aan het afzien op een van de bergen.  (Photo: Organisation Committee Tour de Okinawa) 

De citizenís races, vergelijkbaar met cyclosportieven zijn er van 50, 80,120 en 200 km. Deze ritten gaan over hetzelfde parkoers als de "Championís race". Dit is de internationale wedstrijd voor Elite-amateurs en professionals, met deelname van verschillende nationale selecties en prof-teams. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door de professional Mark Walters uit Canada. De renners komen meestal een voor een over de streep, wat aangeeft dat het een zwaar parkoers is.

Het gaat van zeeniveau tot 500 meter hoogte, de langste klim is 7 kilometer, dat betekent een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Het parkoers gaat ook nog een aantal keren achtereen op en neer tot ruim 200 meter, vooral in de laatste 40 kilometer.

De dagen voor het evenement is er voldoende tijd om je aan te passen aan het tijdsverschil en de andere weersomstandigheden. Je kunt alleen trainen of met de groep en het is mogelijk om met de profs te trainen die er voor de "Champion's race" zijn. Om je vorm te testen organiseren we op woensdag een klimtijdrit.

De Tour de Okinawa wordt officieel geopend met de traditionele openingsceremonie. Alle deelnemers toasten hier met de organisatoren, op Japanse wijze; "kampai". Tijdens het evenement zorgt de Tour- organisatie voor verzorging met sportdrank en voeding. Alle deelnemers zijn tijdens hun deelname aan de Tour verzekerd bij ongevallen. Natuurlijk is het uw eigen verantwoording om een reisverzekering af te sluiten en te controleren of uw ziektekostenverzekering ook in het buitenland geldig is.

Promotional poster for the Tour de Okinawa.

Kies de tocht die je wilt. Het is mogelijk om deel te nemen aan de tweedaagse tocht rond het eiland. Deze 387 kilometer lange tocht is met een overnachting halverwege. Je kunt in je eigen tempo rijden en genieten van de schoonheid van het eiland. De andere opties zijn de citizen's races. In deze "cyclosportieven" kun je je meten met Japanse wielrenners. De afstanden die je kunt kiezen zijn 50, 80, 120 en voor de echte bikkels 200 kilometer. 

Helaas is het voor vrouwelijke deelneemsters alleen mogelijk om in de 50 kilometer citizen's race voor vrouwen of de tweedaagse tocht rond het eiland te starten. 

Na het evenement is er een geweldige sluitingsceremonie in Japanse stijl met lekker eten en drinken. Ieder deelnemer die op tijd binnenkomt, ontvangt een persoonlijk certificaat van de Tour de Okinawa. 

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte gebracht worden van het definitieve reisprogramma of heeft u vragen klik dan hier en type uw naam uw e-mail adres of telefoonnummer en uw vraag in.

Eiland informatie Het evenement Reisprogramma

 

 

Home ] Up ]