World Wide Cycling

                 Organisatie

 

Up

Marco Polo Cycling Club

World Wide Cycling is een organisatie die de wielersport over de hele wereld promoot, in het bijzonder in de niet-traditionele wielerlanden. World Wide Cycling doet dat op verschillende manieren. Door teams naar buitenlandse wedstrijden te sturen, door deskundigheid aan organisaties over te dragen, door evenementen te organiseren en door reizen naar evenementen aan te bieden. 

Na jaren van ervaring in de deelname aan wedstrijden door heel Europa, raakten de oprichters van World Wide Cycling in 1995 betrokken bij wedstrijden op andere continenten. Dit begon met het plaatsen van renners in buitenlandse ploegen, maar ontwikkelde zich al snel naar de deelname aan wedstrijden en het adviseren van organisaties. Dit zijn nog steeds de belangrijkste activiteiten van World Wide Cycling.

Op dit moment is World Wide Cycling zonder twijfel de leidende organisatie in het wielrennen in ongebruikelijke wielerlanden. We willen graag deze positie behouden, maar verbreden onze horizon door nieuwe activiteiten aan te boren. De komende twee jaar zullen we proberen de stap naar het Mountainbiken te maken. Om een sterkere positie in marketing en sponsoring te krijgen hebben we de afgelopen periode meer marketing-expertise binnen onze organisatie gehaald.

In de komende jaren zullen we nieuwe trends in de wielersport lanceren. Op dit moment wordt hard gewerkt aan nieuwe concepten van wielersport!

World Wide Cycling werd opgericht door voormalig Tour de France prof Nathan Dahlberg (Nieuw Zeeland) Anno Pedersen en de broers Remko en Gudo Kramer uit Nederland. Nu is de organisatie uitgegroeid tot een netwerk van renners (profs en goede amateurs), ervaren begeleiders (coaches; mechaniekers; verzorgers; bewegingswetenschappers). Zij vormen een bron van deskundigheid op wielergebied. Daarnaast is er binnen WWC veel kennis over het organiseren van evenementen en de logistieke problemen daarbij, aanwezig.

De consultancy functie van World Wide Cycling combineert deskundigheid en ervaring in koersen en trainingsprogramma’s met organisatorische kracht. Veel organisaties hebben baat gehad bij het consulteren van World Wide Cycling.

In december 2000 hebben we de Marco Polo Cycling Club opgericht. Dit is een snel groeiende wielerclub die wielrenners en mountainbikers van over de hele wereld via het internet samenbrengt. De Elite selectie van de club reist naar wedstrijden op alle continenten. Renners uit niet-traditionele wielerlanden krijgen kansen om hun talent te tonen in Europa.

 

Contact the World Wide Cycling Organization

 

 

Home ] Up ]