World Wide Cycling

                 Pakistan

 

Up

Marco Polo Cycling Club

De Islamabad-Lahore cycle race 1999 werd op 19 en 20 november verreden in Pakistan. In drie etappes werd van de hoofdstad Islamabad naar Lahore gereden. Hier was de vierde etappe, een criterium om het beroemde cricket stadion in Lahore.

De eerste drie etappes waren op de driebaans autosnelweg van Islamabad naar Lahore. (Photo: Francis Cerny)

 

Een waaier op de driebaans autosnelweg.       (Photo: Francis Cerny)

Naar Islamabad-Lahore, een wedstrijd die we gedeeltelijk zelf organiseerden, stuurden we 23 wielrenners, teams uit Nederland, Duitsland en Nieuw Zeeland. De lokale renners en de nationale teams van Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten deden hun best, maar de teams die wij stuurden wonnen bijna alle prijzen. Het is ook bijna onmogelijk om zonder competitie in de benen tegen deze sterke (semi-)profrenners.

 

 

Het peloton bereikt Lahore.(Photo Francis Cerny)

Etappes werden gewonnen door Renger Ypenburg (NL) (2 stages), Dennis Hammink (NL) and Craig Thompson (NZL). Thompson won ook het algemeen klassement. Bij de eerste vijftien was een wonderbaarlijk sterke Pakistaan (8th!).

 

 

 

 

Het hoofd van de jury Martin Bruin informeert de renners voor de start van het criterium in Lahore. (Photo: Erik Neeskes)

De juryleden werden ook geregeld door World Wide Cycling. Zij brachten hun eigen apparatuur mee en zorgden voor de verwerking van de resultaten. Hoofd van de jury was de ervaren Martin Bruin, jury in vele grote wedstrijden, onder andere in de Tour de France. 

 

 

 

 

Het langgerekte peloton tijdens het criterium rond het cricket stadion in Lahore. (Photo: Francis Cerny)

 

De spannende eindsprint van het criterium met winnaar Dennis Hammink rechts en Graig Thompson in de leiderstrui links naast hem. (Photo: Francis Cerny)

 

 

 

 

Home ] Up ]