World Wide Cycling

                 Pakistan

 

Up

Marco Polo Cycling Club

Een renner van de Pakistaanse     nationale selectie. (Photo: Francis Cerny)

De Islamabad-Lahore cycle race 1999 werd op 19 en 20 november verreden in Pakistan. Dit evenement werd georganiseerd om fondsen te werven voor hulp aan Kosovo. World Wide Cycling hielp de lokale organisatie om dit evenement mogelijk te maken.

Wij stuurden 23 renners, teams uit Nederland, Duitsland en Nieuw-Zeeland met hun ploegleiders. Mecaniciens, soigneurs en zelfs de jury werden naar Pakistan overgevlogen.   

Twee van de vier etappes waren ook voor recreatieve wielrenners. Deze etappes werden lang geneutraliseerd verreden, met een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur, de laatste 30 kilometer werd de wedstrijd vrijgegeven. Hierdoor was het voor gasten mogelijk om een echte wielerwedstrijd te beleven.

 

De driebaans autosnelweg van Islamabad naar Lahore werd, gedurende de wedstrijden, voor alle verkeer gesloten. De volgerskaravaan bestond uit meer dan 50 voertuigen waaronder de politie-escorte, ploegleiderwagens, pers, vrachtwagens en bussen voor transport van renners, begeleiders en hun bagage. 

Op de autosnelweg van Islamabad naar Lahore. Alle auto's, trucks en bussen achter het peloton behoren bij de volgerskaravaan van de wedstrijd. (Photo: Francis Cerny)

Na de eerste twee etappes, overnachtten iedereen in een tentenkamp halverwege tussen Islamabad en Lahore. De deelnemers werden er verwelkomd met bloemenkransen en traditionele Pakistaanse muziekgroepen.  

Wielrenners dansen met de traditionele Pakistaanse        De prijswinnaars met hun bekers.                    muziekgroep. (Photo's: Francis Cerny) 

Na de laatste etappe was er een geweldige sluitingsceremonie in de tuin van het Pearl- Continental Hotel in Lahore. Alle betrokkenen konden genieten van een heerlijk buffet. De wielrenners droegen ook hun steentje bij voor de goede doelen, zij schonken een groot deel van het prijsgeld aan verarmde scholen in Pakistan. 

De prachtig versierde tuin van het Pearl-Continental Hotel vormde het decor voor de sluitingsceremonie. (Photo: Wilco Geerts)

 

 

 

 

Home ] Up ]