World Wide Cycling

                 Qinghai-Tibet 2001

 

Up

Marco Polo Cycling Club

Qinghai-Tibet International Cycling Race 2001

 

Van 8 september 2001 tot en met 17 september 2001 werd deze wedstrijd voor de tweede keer georganiseerd. Deze wedstrijd werd onder zeer extreme omstandigheden verreden wat deze wedstrijd tot een van de zwaarste wedstrijden ter wereld maakt. Niet alleen de hoogte (tot 5300m) maakte de wedstrijd zwaar, maar ook het slechte wegdek (soms geen wegdek), de extreme weersomstandigheden (zon, regen, hagel, sneeuw en zeer harde wind wisselden elkaar af in elke etappe), de gebrekkige accommodatie (militaire kampen met houten matrassen), de verplaatsingen (in totaal 1600 km met een gemiddelde snelheid van 60km/uur) en het voor ons ongewone eten (wil de kip bij ons nog wel eens over de soep vliegen, daar vliegt de kip er in zijn geheel in…) zorgden ervoor dat het een waar avontuur werd.

 

Wordt nu zelf gratis lid van de Marco Polo Cycling Club, de wereldwijde wielerclub.

 

Wilt U zelf ook over de wereld reizen om er aan een wielerevenement deel te nemen, Klik dan hier om te zien  hoe U dit ook kunt beleven.

 

 

Namens Marco Polo deden de volgende renners mee:

 

Ulzii-Orshikh Jamsran uit Mongoliλ,

Nathan Dahlberg uit Nieuw-Zeeland,

Damir Iratov uit Uzbekistan,

Jon Tarkinton uit de Verenigde Staten,

Lex Nederlof en Rob Conijn uit Nederland.

Als begeleiding gingen mee Rutger Kock en Edwin Achterberg.

 

De Marco Polo Cycling Club in Lhasa de hoofdstad van Tibet, met op de achtergrond de Potala Palace. Van links naar rechts: Edwin Achtergerg, Lex Nederlof, Nathan Dahlberg, jamsran Ulzii-Orshikh, Damir Iratov, Jon Tarkington, Rob Conijn en Rutger Kock (Photographer; unknown)

 

Verslag door Team Manager Edwin Achterberg.

 

6 september 2001

 

Deze dag begon voor ons al vroeg want we moesten al om 8 uur ’s morgens op het vliegveld (Bejing) zijn om naar Xining te vliegen. Deze stad ligt in het noord-westen van China op een hoogte van 2300m in de provincie Qinghai.

’s Middags hadden we daar tijd om te trainen, hoewel deze training al snel werd afgebroken ivm de regen. Dat de regen nog meer voor ons in petto had bleek ’s avonds toen alle lichten plots uitvielen wegens kortsluiting. Het voordeel was dat iedereen wel vroeg naar bed moest en dus was iedereen de volgende dag goed uitgerust.

 

Training op de hoogvlakte bij Xining. (Photo: Edwin Achterberg)

 

7 september 2001

 

Deze dag werd gevuld met een rustige training en met veel rusten met als doel ons zo goed mogelijk aan te passen aan de hoogte. ’s Middags ondergingen alle renners en volgers een medisch onderzoek waarbij hart en longen werden nagekeken op de gevolgen van het verblijf op hoogte. Hieruit bleek dat er tot dan toe nog geen problemen waren met de delegatie van Marco Polo CC.

 

 

8 september 2001

 

De dag van de start van de eerste etappe. Vanaf nu zouden we iedere morgen om 6 uur naast ons bedje staan omdat de start van de etappes steeds vroeg in de ochtend was. De finish van de etappes was steeds vroeg in de middag zodat we de rest van de dag steeds konden gebruiken voor transport naar het volgende militaire station, omdat er in dit afgelegen gebied geen dorpen of steden zijn met hotels…

De dag begon met een openingsceremonie bij het Zhangfang hotel waarna we eerst een uur met de auto moesten voordat we bij de start kwamen. In deze 1ste etappe van 97 km zat een zware klim die na 30 km begon en waarbij een hoogteverschil van zo’n 800m overwonnen moest worden. Juist onder de top van de klim (3200m) ontstond de beslissende kopgroep met daarbij Nathan, Jon en Ulzii aangevuld met 5 Kazachstanen en 3 Zuid Afrikanen. In de sprint van deze groep wist Ulzii zich als 3de te plaatsen na tot twee maal toe een ‘kwak’ te hebben gekregen van de Zuid Afrikanen. Onze protesten mochten helaas niet baten .

’s Avonds hebben we kunnen genieten van het mooie uitzicht over het zoutmeer Qinghai Hu, wat bekent is om de vele zeevogels die daar verblijven. Dit meer heeft een oppervlak van 4500km2 en ligt op een hoogte van 3200m.

Uitslag:

 

            1. Neil Mac Donald                 RSA

            2. Alwyn Scheepers               RSA

            3. Ulzii                                      MPCC

            9. Nathan                                 MPCC

            10. Jon                                     MPCC

 

9 september 2001

 

De 2de etappe was 86 km lang met een gemiddelde hoogte van 3400m. De dag begon regenachtig en koud wat voor de organisatie een reden was om de start uit te stellen tot de middag en de etappe in te korten tot 68 km. Tijdens de etappe werd al snel duidelijk dat de Kazachstanen het best bestand waren tegen de koude, want in de kopgroep van 6 zaten er 3, aangevuld met 2 Zuid Afrikanen en Ulzii namens Marco Polo CC. De eindsprint was wederom een prooi voor de Afrikanen met een 2de plaats voor Ulzii. Het peleton met de overige Marco Polo renners eindigde op 1 minuut  zodat er niet teveel tijd werd verloren met het oog op het ploegenklassement. Gelukkig hadden we na afloop een ‘goed’ hotel waar we alle kleren konden drogen en een warme douche konden nemen. Dit zou later wel anders worden want niet overal waren warme douches aanwezig. De plaats waar we op dat moment verbleven was dan ook een toeristisch stadje (Bird Island) aan de westzijde van het meer Qinghai Hu.

 

Ulzii op het podium, voor de huldiging van de tweede etappe. (Photo: Edwin Achterberg)

 

Uitslag:

            1. Macko Vandommeum            RSA

            2. Ulzii                         MPCC

            3. Assan Basayev             KAZ

            9. Jon                                       MPCC

 

Algemeen klassement:

            1. Macko Vandommeum            RSA

            2. Ulzii                         MPCC             op 0’00’’

            3. Neil Mac Donald                 RSA                op 0’03’’

            10. Jon                                     MPCC             op 1’09’’

 

10 september 2001

 

De 3de etappe had een lengte van 78 km en ging van het meer af naar het westen naar Chaka. Volgens het rondeboek geleidelijk stijgend naar 3600m. Tijdens de koers bleek al snel dat dit niet klopte, want al na 10 km begon een klim waar geen einde aan leek te komen.Op de top, die op ongeveer 4200m hoogte lag, was een kopgroep van 7 met daarbij Ulzii en Jon. Helaas viel Jon in de afdaling terug in de 2de groep van 5 renners. Ondanks de vele demarrages bleef de kopgroep toch bijeen en moest de etappe wederom beslist worden in een sprint. De sprint werd op overtuigende wijze gewonnen door Ulzii die hiermee ook de leiding nam in het algemeen klassement. Helaas kon Nathan door een verkoudheid net niet meekomen met de tweede groep. Toen hij in de afdaling terug leek te komen op de tweede groep besloot onze chauffeur dat hij moest plassen en ging vol op de rem waardoor Nathan moest uitwijken en buiten de karavaan kwam. In de lange afdaling zonder bochten was het dan ook niet meer mogelijk voor hem om terug te keren in de tweede groep waardoor we genoegen moesten nemen met een derde plaats in het ploegenklassement.

De rest van de dag hebben we wederom in de bus doorgebracht. ’s Avonds zaten we in een militaire kamp waar we niet van het terrein af mochten. Uiteindelijk zijn we dan toch naar buiten geglipt en hebben we een internet cafι kunnen bezoeken dat eigenlijk alleen bedoelt is voor militairen. Toch nog een spannende avond dus.

 

Uitslag:

            1. Ulzii             MPCC

            2. Assan Basayev            KAZ

            3. Maxim Inglinskiy            KAZ

            9. Jon                           MPCC

 

Algemeen klassement:

            1. Ulzii             MPCC

            2. Assan Basayev            KAZ                op 0’10’’

            3. M Andrey             KAZ                op 0’25’’

            9. Jon                           MPCC             op 6’09’’

 

Damir Iratov met op de achtergrond een wilde kameel. (Photo: Edwin Achterberg)

 

11 september 2001

 

Op deze dag stond er een verplaatsing van 410 km op het programma. Na eerdere ervaringen wisten we inmiddels dat dit de hele zou gaan duren en dat bleek ook zo te zijn. We hebben onderweg wel kunnen genieten van de meest ongelooflijke uitzichten. Zo zijn we door een woestijn gereden, door een ruig rotsgebergte en over een zoutvlakte! Ook hebben we weer eens kunnen genieten van de rijstijl van de Chinezen. Een van de bussen raakte van de weg en was bijna gekanteld. Dit alles zorgde voor een uur extra reistijd en enkele mooie foto’s. Aan het begin van de avond kwamen dan toch aan in Golmud, wat een van de meest afgelegen steden van China is. Dit bleek ook wel tijdens de training, want de verkeersborden gaven aan dat het 1055 km is naar Lhasa (Tibet) en 1000 naar Xining.

 

 

12 september 2001

 

RUSTDAG! Dat we ons weer in de bewoonde wereld bevonden werd al snel duidelijk toen we een internet cafι vonden. Hier bereikte ons dan ook het tragische nieuws van de aanslagen die de dag ervoor in Amerika gepleegd waren.

Ondanks alles hebben we deze dag toch nog kunnen trainen. Hierbij zijn we naar het zuiden gereden richting Lhasa (de enige verharde weg) met als uitzicht de Kunlun Mountains. Ook deze dag werden alle Marco Polo vertegenwoordigers weer gezond bevonden bij de medische controle.

’s Avonds hebben we Damir met een geweer laten schieten op de kermis waarbij hij in z’n uppie het hele Chinese leger heeft verslagen. Daarna ben ik nog met Rutger en de coach van de Mongolen op straat wezen poulen.

 

13 september 2001

 

Die dag werd de 4de etappe verreden met Ulzii in de gele trui. Ditmaal een vlakke etappe op 3500m hoogte. Marco Polo heeft de hele etappe gecontroleerd waardoor niemand weg kon komen. Helaas bleek de laatste kilometer 500 meter te lang te zijn wardoor Ullzi te vroeg op kop kwam en genoegen moest nemen met een 5de plaats. Achteraf bleek dit de beslissing te zijn de wedstrijd. De etappe werd wederom gewonnen door de Afrikanen. ’s Middags vrij want voor het eerst stond er geen verplaatsing op het programma. Alle tijd dus om de etappe van de dag erop te verkennen na eerst nog kameel te hebben gereden.

 

Uitslag:

            1. Neil Mac Donald            RSA

            2. Assan Basayev            KAZ

            3. Dave Irving               USA

            5. Ulzii             MPCC

            10. Lex                        MPCC

 

Algemeen klassement:

            1. Ulzii             MPCC

            2. Assan Basayev            KAZ                op 0’04’’

            3. M. Andrey             KAZ                op 0’34’’

            9. Jon                           MPCC             op 6’16’’

 

14 september 2001

 

De 5de etappe was een korte etappe over slechts 38 km met de finish op 4200m hoogte. Ook deze etappe werd volledig gecontroleerd door Marco Polo en eindigde wederom in een massasprint. Helaas kreeg Ulzii tijdens de sprint een lekke band, maar hij wist toch nog als 11de te eindigen. Evenals de dag ervoor maakten de Kazachstanen tijdens de sprint gebruik van een baanaflossing. In tegenstelling tot de dag ervoor leverde dat dit maal wel de overwinning op. Ook deze keer had protest geen succes zodat aan de uitslag niets veranderd werd. Het gevolg was dat Ulzii de leiding in het algemeen klassement verloor aan Assan Basayev, die nu 6 seconden voorsprong had op Ulzii. Jon wist zich in de sprint nog als 6de te plaatsen. Het gevolg van dit alles was wel dat iedereen weer extra gemotiveerd werd.

’s Middags hadden we wederom een verplaatsing, ditmaal van 290 km zodat we ons geen zorgen hoefden te maken over de dagindeling. Vanaf nu echter droegen de renners hun valhelm ook in de bus.

Uitslag:

 

            1. Assan Basayev            KAZ

            2. Mikhail Andretev            KAZ

            3. Neil Mac Donakld            RSA

            6. Jon                           MPCC

Algemeen klassement:

            1. Assan Basayev            KAZ

            2. Ulzii             MPCC             op 0’06’’

            3. M. Andrey             KAZ                op 0’50’’

            9. Jon                           MPCC             op 6’22’’

 

15 september 2001

 

Ook deze dag stond in het teken van een verplaatsing. In totaal moest 415km worden afgelegd waarbij we het hoogste punt van de wedstrijd passeerden, Tanggula Mountain met een hoogte van 5300m. Hier konden we genieten van het indrukwekkende uitzicht met toppen tot 7500m hoogte. Op deze top werd de karavaan, die tot dan toe onder begeleiding stond van de Chinese politie, middels een ceremonie overgedragen aan de Tibetaanse politie. Dat vier seizoenen in een dag hier normaal zijn, hebben we direct kunnen ondervinden. Zon, regen, sneeuw, hagel en harde wind wisselden elkaar in rap tempo af. Zolang je in de auto zit is dat een geweldige belevenis. Laat in de middag kwamen we aan bij het militaire kamp waar we die nacht zouden verblijven op een hoogte van 4800m. Echt herstellen is er op deze hoogte niet bij, maar gelukkig had tot dusverre niemand last ondervonden van de hoogte.

 

Op de top van Tangula Mountain (de op een na hoogste asfaltweg ter wereld). (Photo: Nathan Dahlberg)

 

16 september 2001

 

Deze dag stond in het teken van de revanche. Na een verplaatsing van 100km stond de 6de etappe op het programma over een afstand van 85 km op een hoogte van 4600m. Na vele demarrages reden op een klim 10 man weg met daarbij Ulzii en Lex namens Marco Polo. In de eindsprint had de drager van de gele trui het wiel van Ullzi gekozen, maar Lex wist zich daar nog tussen te wringen. Hierdoor wist Ulzii als 2de te finishen terwijl drager van de gele trui niet verder wist te komen dan een 9de plaats. Hierdoor kwamen ze beiden op de eerste plaats in het algemeen klassement, maar nam Ulzii de leiding over door zijn betere klasseringen in de etappes. Helaas ging dit wel ten koste van Lex want hij werd gediskwalificeerd.

 

Uitslag:

            1. Mikhail Andretev            KAZ

            2. Ulzii             MPCC

3. Jeremy Maartens            RSA

Algemeen klassement:

            1. Ulzii             MPCC

            2. Assan Basayev            KAZ                op 0’00’’

            3. M. Andrey             KAZ                op 0’50’’

            10. Jon                         MPCC             op 7’42’’

 

17 september 2001

 

Tijdens de laatste etappe naar Lhasa moest de leidende positie van Ulzii verdedigd worden. Direct na de start volgden de demarrages elkaar snel op en wist een groep van 15 renners te ontsnappen met daarbij alle renners van Marco Polo, 5 Zuid Afrikanen, slechts 2 Kazachstanen, 2 Mongolen en 1 Amerikaan. Voor ons een ideale situatie. Over de radio hoorden we toen dat de weg was opgebroken maar deze zou zo snel mogelijk gerepareerd worden. Na een onverharde afdaling stond iedereen vast in een laag vers asfalt. Het was inderdaad gelukt de weg nog op tijd af te krijgen. Na een neutralisatie waarbij de banden met messen werden schoongemaakt kon de koers weer verder. Tijdens de laatste 15 km volgden de demarrages elkaar in rap tempo op. Uiteindelijk wisten drie renners weg te komen met daarbij Nathan, zodat de Kazachstanen moesten rijden op nog op punten te kunnen winnen. De drie konden uiteindelijk wegblijven en steeds meer renners reden weg uit de groep. Nathan werd uiteindelijk 3de in de etappe, Jon 8ste en Damir 9de. De 13de plaats van Ulzii was ruim voldoende voor de eindoverwinning, want Assan Basayev werd 12de.

 

Uitslag:

            1. Neil Mac Donald            RSA

            2. J Damdinsuren            MGL

            3. Nathan             MPCC

            8. Jon                           MPCC

            9. Damir               MPCC

 

Eindklassement:

            1.   Ulzii                 MPCC

            2.   Assan Basayev            KAZ                op  0’00’’

            3.   M. Andrey             KAZ                op  0’35’’

            9.   Jon                         MPCC             op  7’29’’

            11. Nathan             MPCC             op10’44’’

            15. Rob                 MPCC             op23’31’’

            17. Damir               MPCC             op29’41’’

 

Na afloop van de etappe was er in het centrum van Lhasa een sluitingsceremonie met op de achtergrond Potala Palace, wat wederom een onvergetelijke gebeurtenis was.

’s Avonds hebben de Kazachstanen hun excuses aangeboden waarna we samen met hen nog feest hebben gevierd in de plaatselijke disco. De dag erop hebben we lekker lang uitgeslapen en de toerist uitgehangen. Daarna was het helaas tijd om deze onvergetelijke trip af te sluiten en via Bejing weer terug te keren naar Nederland.

 

De sluitingsceremonie in Lhasa de hoofdstad van Tibet, met op de achtergrond de Potala Palace.(Photo: Rutger Kock)

 

 

Home ] Up ]