World Wide Cycling

                 Eiland informatie

 

Up

Marco Polo Cycling Club

Eiland informatie Het evenement Reisprogramma

Kaart van Okinawa.

Okinawa is een van de zuidelijkste eilanden van Japan. Er heerst een subtropisch klimaat, waardoor het een perfecte vakantiebestemming is. Okinawa is zeer geschikt om te wielrennen; je kunt er vlak rijden zolang je op de wegen langs de kust blijft. Steek je het eiland echter over dan kun je naar hartelust klimmen, tot ongeveer 500 meter hoogteverschil.

Een van de vele mooie stranden die Okinawa rijk is. 

In november is het weer er zeer aangenaam. Je kunt rekenen op een temperatuur tussen de 20 and 30 graden Celsius verwachten met veel zon.

Overal rond het eiland liggen schitterende stranden. Hiervan kun je genieten tijdens de fietstochten of met handdoek en zwembroek.

Nakijin castle ru´ns. 

Naast fietsen zullen we ook toeristische attracties bezoeken. Okinawa heeft een rijke historie. Ooit was het de handelsbrug tussen Japan en China. Sporen van de Ryukyu cultuur vindt men over het gehele eiland. We zullen verschillende interessante bezienswaardigheden bezoeken.

Na een zware klim genieten van een schitterend uitzicht over het eiland.

We zullen de Nakijin castle ru´ns bezoeken. Er is een prachtig uitzicht over de Oceaan vanaf deze plek waar in de 14e eeuw een machtig kasteel stond.

Ocean Expo Park.

Ocean Expo Park is een mooi park, met verschillende attracties die de moeite waard zijn. Zo is er het oceanische cultuurmuseum, een oorspronkelijk Okinawisch dorp, botanische tuinen en niet te vergeten het aquarium. Dit is een van de grootste ter wereld, met als bewoner naast vele tropische vissen een gigantische walvishaai. Ook is er nog een leuke dolfijnenshow te zien en verschillende bassins met haaien, roggen en schildpadden.

De ondergrondse hoofdkwartieren van het Japanse leger: Deze werden gebruikt in de tweede wereldoorlog. Okinawa was een van de eerste eilanden die door de Amerikanen aangevallen werden. De slag om Okinawa is nog steeds beroemd. Toen de Japanners wisten dat ze de oorlog verloren hadden, hebben duizenden Japanse militairen zelfmoord gepleegd in deze ondergrondse hoofdkwartieren. Ze werden pas drie weken na de Amerikaanse bezetting ontdekt. We zullen deze ondergrondse hoofdkwartieren bezoeken. Sommige gedeeltes zijn nog in exact dezelfde staat als ze gevonden werden na de oorlog.

 

Nu krijgt U de kans om uw eigen slag om Okinawa te voeren op de fiets.

 

Okinawa heeft schitterende koraalriffen en een grote variatie tropische vissen.

Okinawa heeft uitstekende koraal riffen om te snorkelen of te duiken. Het water is kristalhelder en er zwemmen zeer veel verschillende soorten tropische vissen. Ontdek deze wonderbaarlijke onderwaterwereld van Okinawa, als we gaan snorkelen op een van de vele goede locaties. 

In Pineapple Park kun je zien hoe ananassen gekweekt worden op Okinawa. Hier kun je allerlei ananas artikelen kopen zoals verse ananas ananassap en ananaswijn. Een goede plek om souvenirs te kopen. 

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte gebracht worden van het definitieve reisprogramma of heeft u vragen klik dan hier en type uw naam uw e-mail adres of telefoonnummer en uw vraag in.

Eiland informatie Het evenement Reisprogramma

 

 

Home ] Up ]